Behandlingsmetoder

Friskonomen arbetar med utbildade terapeuter för att ta fram de bästa behandlingsmetoderna med Fujiiryoki massagestol. Behandlingen i massagestolen har läkande mycket positiva effekter på muskler, bindväv, ryggskott, tennisarm med mera.

 

 

 

Resultat av helkropps-stretch programmet i Fujjiryoki JP 1000 massagefåtölj
Utfört av Friskvårdsterapeut Viktoria Stenberg.

Strech1

Mobilitet/Rörlighet i bäckenet är mycket viktigt och många gånger sitter grundproblemet med ryggproblem just i stelhet i bäckenet, korta muskler i sätesmusklerna och lårens baksida, och olika längd i höger resp vänster ben.

Strech2
Diagram

Skillnaden i detta fallet är 20 centimeter efter 15 minuters behandling, Efter två behandlingar är resultatet lika för båda benen.

FASCIA-BINDVÄV

Fascia dvs bindväven omsluter våra muskler och sammanbinder muskler, skelett och våra organ och finns i hela kroppen. Den binder samman kroppens muskler i långa kedjor. Det senaste decenniets forskning har visat hur viktig bindväven är för att förstå olika smärttillstånd och hur man behandlar dessa.

FASCIA

Massagestolen arbetar med bindväven

Bindvävens status påverkar vårt allmäntillstånd och trivseln i vår kropp. En
försämrad funktion genom dålig rörlighet och blodcirkulation, kan ge besvärliga smärttillstånd som är svåra att komma ur.

Om den har förtjockats, stumnat och fåttförsämrad glidförmåga ger det en hel del symptom. Kroppen upplevs tung och trög. Nerver signalerar problem och smärta uppstår. Muskler kan gå i kramptillstånd och inflammationer kan uppstå.

Observera att bindväven har cellminnen och har 10 gånger snabbare
smärtsignal än en muskelsignal. En stram (ihop-klibbad) bindvävskedja kan snedvrida skelettet så slitage i leder uppstår och balansen rubbas. Det är tydligt att vi tål mer påverkan utifrån om vi är mjuka med full rörlighet i bindväv och muskler. En stel kropp slits lättare sönder. Detta visar på hur viktigt det är att underhålla hela rörelseapparaten
med motion och massage.

Bindväv2
exempel2

Ett bra exempel på hur den djupgående massagen i Fujiiryoki
massagefåtöljer arbetar är vår referens för Fibromyalgi bl.a
Susanne Jacobsson. Susanne lider av kroniskt smärta och
använde tidigare starka smärtstillande mediciner.
” - Min smärta tar idag massagefåtöljen hand om”
” - Idag är jag helt fri från smärtstillande medel”